Traficul, strazile neasfaltate, cainii vagabonzi, lipsa spatiilor verzi, a locurilor de parcare si poluarea sunt cateva din problemele semnalate in fiecare raport despre calitatea vietii in Bucuresti, arata o ancheta realizata in cadrul proiectului Transparenta fondurilor europene in Romania 2010, derulat de ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei si finantat prin Programul PHARE.
Un raport al Asociatiei „Salvati Bucurestiul” vorbeste despre un veritabil dezastru urbanistic in capitala tarii noastre. Exemplele sunt ilustrative: in 2007 viteza medie cu care se circula intre Universitate si Unirii la o ora de varf era de 2 km/h. Un alt studiu, realizat de Asociatia Romana a Antreprenorilor in Constructii, estima valoarea pierderilor anuale inregistrate in Bucuresti din cauza traficului la circa 180 milioane de euro. Acest lucru este cauzat si de absenta semafoarelor sincronizate, de lipsa benzilor speciale pentru transportul in comun, dar si de clǎdirile de birouri construite in centru.
Capitala detine un record negativ cu cei mai putini metri de spatiu verde pe cap de locuitor din Europa, sub 7 metri patrati. Asta, spre deosebire de alte capitale: la Varsovia sunt 32 m² pe cap de locuitor, iar la Londra 64 m², conform aceleiasi surse.
Cum vor sa rezolve aceste probleme cei 6 primari ai capitalei si primarul general in timpuri de criza, atunci cand au la indemana resursa fondurilor europene, veti vedea prin compararea felului in care s-au pregatit pentru accesarea acestor bani si prin elaborarea concreta a unor proiecte.
Citeste articolul integral aici.
Investigatiile vor fi publicate integral sub forma unui serial pe portalul www.afaceripublice.ro si vor fi preluate in timp real de HotNews.ro & EurActiv.ro. Traficul, strazile neasfaltate, cainii vagabonzi, lipsa spatiilor verzi, a locurilor de parcare si po