Până la sfârşitul acestui an sc Termocalor Confort s.a va începe montarea, în punctele teremice, a unor cazane pentru prepararea apei calde menajere: în total de 63 de astfel de instalaţii, câte una pentru fiecare punct termic. Este vorba de continuarea programului de investiţii demart de fostul Serviciu Public de Termoficare, concretizat, până acum, în transformarea unor puncte termice în centrale de zonă şi de cvartal.
Beneficii, la vară
Conducerea s.c. Termo Calor Confort s.a estimează că montarea celor 63 de cazane s-ar putea încheia în aprilie 2011 iar primele facturi mai mici vor veni abia în vară.
“ Deocamdată nu putem spune la cât se va ridica investiţia însă ea va fi una profitabilă. Cele 63 de cazane ne vor pemite ca pe timpul verii să oprim sistemul de producere şi transport agent termic. Astfel, vom putea efectua revizii, fără a mai crea discomfort piteştenilor care vor beneficia de apă caldă şi în perioada în care se vor face reparaţii. Toate acestea se vor face concomiteant cu căutarea unor surse de finanţare pentru modernizarea sistemului centralizat de furizare a agentului termic”, explică Sorin Apostoliceanu, şeful departamentului Facturare din cadrul sc Termocalor Confort s.a.
Apa caldă va fi mai ieftină cu 4 - 5 lei
Punerea în funcţiune a celor 63 de cazane va reduce seminificativ costul apei calde. Până acum, pe facturile pentru consumul de agent termic se regăseau şi pirderile furnizorului cauzate de menţinerea în funcţiune, în lunile calde, a întregului sistem, în ciuda consumului redus la nivel de municipiu. Practic, pentru a nu reduce presiunea în reţea, Cet Nord producea o cantitate de energie termică mult mai mare decât necesarul clienţilor săi, iar diferenţa neutilizată încărca inutil facturile.
„După punerea în folosinţă a centralelor de cartier, tariful pe gigacalorie a scăzut de la 411