Aleşii au votat joi 23 de proiecte care vizează dotarea unităţilor de învăţământ cu centrale termice proprii.Târgoviştenii cred că aceşti bani ar fi ajutat furnizorul de agent termic în sistem centralizat să asigure căldură pentru cele 6.000 de apartamente branşate, plus instituţiile publice şi cele de învăţământ.
Consilierii municipali târgovişteni, văzând că SC Termica SA este încă îngheţată şi nu furnizează agent termic către populaţie şi instituţiile publice, au găsit o soluţie pentru rezolvarea crizei de căldură măcar în unităţile de învăţământ.
La sfârşitul săptămânii trecute, aleşii au aprobat achiziţionarea de centrale termice individuale şi montarea acestora în 23 de şcoli şi grădiniţe din oraş. Valoarea totală a investiţiei se apropie de 70 de miliarde de lei vechi. Costurile sunt enorme, ţinând cont de perioada de criză pe care o traversăm şi da faptul că SC Termica SA, societate subordonată Consiliului Local Târgovişte, datorează Distrigaz 100 de miliarde lei vechi, plus 20 de miliarde reprezentând penalităţi. Din cauza acestei restanţe, 6.000 de apartamente nu beneficiază în momentul de faţă de agent termic, oamenii dârdâind de frig în apartamente.
Târgoviştenii, pro şi contra
Ion Popescu, directorul SCTermica SA, spune că astăzi, 29 noiembrie, se mai poartă o rundă de negocieri la nivelul Guvernului, în speranţa ca de la 1 decembrie, târgoviştenii să aibe căldură în case.
„Deja nu mai am încredere. Dacă Primăria investeşte 70 de miliarde ca să scoată şcolile şi grădiniţele din sistemul centralizat de încălzire, mie îmi seamănă că se pun la adăpost şi apoi nu o să se mai preocupe de soarta noastră. Cel mult în iarna asta vom mai vedea căldură de la Termica, şi asta pe sponci. De la anu’, veţi vedea, închid Termica sau o vând”, crede Vasile Dumitrescu, un bătrân care şi-a cumpărat un convector electric, pentru a face fa