În perioada 3-5 decembrie se desfăşoară proiectul „Model United Nations", o simularea academică a unei întâlniri din cadrul ONU cu scopul de a educa tinerii în privinţa drepturilor şi responsabilităţilor lor ca cetăţeni, dar şi a evenimentelor globale, comunicării şi diplomaţiei
Până în acest moment s-au înscris 211 elevi din toată ţara şi, pentru prima dată, elevi din Budapesta, Ungaria care vin împreună cu 16 profesori însoţitori. În cadrul acestor conferinţe, elevii iau rolul unor diplomaţi şi au datoria de a se documenta despre ţara pe care o reprezintă, de a investiga probleme internaţionale, de a dezbate şi propune soluţii viabile pentru problemele lumii contemporane.
„Pe parcursul acestor zile se vor ţine două feluri de dezbateri. În prima zi, fiecare delegat va susţine, în cadrul propriului comitet, un discurs introductiv, în care va rezuma poziţia ţării sale faţă de cele trei subiecte ce vor fi abordate, ceea ce va fi urmat de un timp de dezbatere informală, în care delegaţii vor forma alianţe. Cea de-a doua zi va fi cea în care se va decide, în urma dezbaterilor formale, care dintre soluţii va contiua să fie discutată în ultima zi", spune Sabina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.