Face arte marțiale de peste 15 ani, este instructor de karate la clubul Satori şi, în paralel, sergent major în cadrul Jandarmeriei Ialomițene.
De-a lungul carierei sale prestigioase, a fost medaliat la numeroase competiții naționale, iar copiii pregătiți de el s-au acoperit de glorie atât pe plan intern, cât și internațional.
Liviu a fost atras de karate la câțiva ani după Revoluție, atunci când filmele cu Jean Claude van Damme sau Jackie Chan umpleau sălile de cinematograf din România. „Se întâmpla prin 1994, când m-am hotărât să mă înscriu la karate. Abia se înființase clubul Satori și era o nebunie cu karate-ul în acele vremeuri. Țin minte că veneau peste 100 de persoane la antrenamente“, rememorează Liviu.
Muncă și performanță
După șase luni de antrenamente, reușește să obțină centura galbenă, iar, mai apoi, urcă în ierarhie, până la centura albastră, moment în care este încorporat în armată, pe care o face la unitatea de aviație de la Ianca, județul Brăila. „Am avut norocul în armată să găsesc un sergent, care era instructor de karate. Cu ajutorul lui, am efectuat chiar o demonstrație la depunerea jurământului“, spune Liviu.
După stagiul militar, se angajează la o firmă de pază din Slobozia și își continuă pregătirea la Clubul Satori, participând și la diverse competiții naționale, unde câștigă multiple trofee. În 2003, obține centura maro, cu un examen în fața reputatului sensei Adrian Popescu Săcele, unul dintre inițiatorii karate-ului din România. Peste doi ani, devine vicecampion național, la Sfântu Gheorghe, la secțiunea kumite, iar din 2006 începe să predea cursuri pentru copiii de la Clubul Satori. În anul 2007, obține centura neagră 1 dan, iar, la o săptămână după aceea, obține locul trei la campionatele naționale, în probele de kumite și kata.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevă