Episcopia Dunării de Jos a ajuns unul dintrei cei mai importanţi producători de vin din Galaţi. Licoarea produsă în viile şi cramele mănăstirilor gălăţene este vândută de Arhiepiscopie cu 3,5 lei litrul. Pentru cantităţi mari– 3 lei.
Arhiepiscopia „Dunării de Jos” este, de câţiva ani, unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri din judeţul Galaţi. Cum călugării truditori în plantaţiile de viţă se abţin de la consumul exagerat de licoare, este de la sine înţeles că Arhiepiscopia a trecut şi pe un prosper comerţ cu vin.
De altfel, vă spunem, în calitate de degustători, că marfa este excelentă.
Din câte ne-a spus Rareş Bucur, „reprezentantul comercial” al Arhiepiscopiei (pe care l-am contactat, evident, în calitate de clienţi), vinul nu duce lipsă de cerere. Comenzile minime pornesc de la 250–300 de litri de vin, din soiul Merlot, singurul disponibil momentan.
Afacerea este stabilă şi profitabilă. La fel ca la oricare o cramă, credincioşii, şi nu numai, pot cumpăra vin şi pot negocia preţul acestuia direct cu angajaţii secretariatului Arhiepiscopiei.
În ceea ce priveşte cantitatea de vin care o poate cumpăra un client, nu există limită maximă, având în vedere că Arhiepiscopia dispune de stocuri foarte mari. În acelaşi timp, sunt preferaţi clienţii care vor cantităţi mari şi asta pentru că vinul se aduce de la Cudalbi, acolo unde este produs şi depozitat.
„Cantităţi mari înseamnă peste o tonă, două, cinci. Preţul este de 3,5 lei. Noi avem în stoc foarte mult. Dacă clientul cumpără o cantitate mai mare, mai lăsăm la preţ. Îl vindem cu trei lei. Nu e o problemă. Noi îl avem la Cudalbi. Ne anunţaţi înainte şi rezolvăm. Cel mai bine este să cumpăraţi mai mult. O comandă minimă ar fi de 250 -300 de litri”, precizează Rareş Bucur din cadrul secretariatului Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.
„Acum avem Merlot demisec. O să avem şi