* aceasta este concluzia dezbaterii publice organizate de Fundaţia "Lumina" * evenimentul face parte din proiectul "Întărirea capacităţii societăţii civile de a promova initiaţive pentru incluziune socială"
Fundaţia "Lumina" Brăila a organizat, recent, dezbaterea publică pe tema "Incluziunea socială a tinerilor, încotro?". Evenimentul a avut loc în aula Universităţii "Constantin Brâncoveanu" şi a reunit reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ai mediului asociativ de la nivel local - Primăria Municipiului Brăila, Universitatea "C. Brâncoveanu", Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Asociaţia "Pro Democraţia" Brăila, precum şi un grup de liceeni. Dezbaterea publică face parte din proiectul "Întărirea capacităţii societăţii civile de a promova initiaţive pentru incluziune socială", implementat începând cu 1 octombrie de Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, iar Fundaţia "Lumina" Brăila este parteneră, alături de alte 14 ONG-uri din România.
Plecând de la premisa că ocuparea tinerilor este o problemă prioritară, dezbaterea a luat în calcul problemele cu care se confruntă tinerii din România pe piaţa forţei de muncă. Participanţii la dezbatere au discutat pe marginea studiului elaborat de ANBCC, "Tinerii şi incluziunea pe piaţa muncii în România - nevoi, aşteptări, soluţii, obstacole", încercând să găsească soluţii pentru o mai bună incluziune socială a tinerilor din Brăila. "Studiul arată că, deşi neîncrezători în capacitatea administrativă locală de a acţiona în rezolvarea problemelor pe care le au pe piaţa muncii, tinerii, totuşi, au aşteptări în ceea ce priveşte posibilele măsuri pe care autorităţile locale le-ar putea lua, atât pentru îmbunătăţirea ofertei de muncă, cât şi pentru sto