Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ a reuşit să-şi câştige reputaţia de „şcoală inovatoare“ prin proiectele realizate. Programele demarate pentru elevi, părinţi şi comunitate au atras titlul de „Şcoala anului“ la Gala Premiilor în Educaţie, dar şi un parteneriat cu Microsoft.
Compania a derulat un program pentru educaţie, iar din cele 114 şcoli care s-au înscris din 48 de ţări, echipa de evaluatori a Microsoft a selectat anul acesta 54, printre care şi Colegiul din Piatra Neamţ.
Principalul atu a fost, în opinia directoarei Elena Irimia, crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea fiecărui elev în parte, în concordanţă cu nevoile societăţii, dar şi responsabilizarea tinerilor faţă de problemele comunităţii.
Exerciţiu pentru viitor
În liceu funcţionează mai multe cluburi ale elevilor: de limbi străine, de fotografie, de jurnalism sau de ecologie. „Deoarece 95 % din elevi au un traseu academic la universităţi de prestigiu din ţară sau din străinătate, ei sunt conştienţi că au nevoie de un CV foarte bun, din care să reiasă atât performanţa şcolară, cât şi lucrul în echipă şi voluntariatul", a argumentat directoarea Elena Irimia.
„Succesul în carieră" este mai mult un parteneriat demarat de profesorii liceului cu sprijinul comunităţii. Un rol important l-au avut părinţii prezenţi la mai multe dezbateri pe această temă. La final, s-a constatat o mai mare hotărâre a elevilor privind orientarea spre liceul sau facultatea dorită ori spre cariera profesională.
Prieteni cu natura
Elevii CNI îi învaţă pe copiii de la Grădiniţa nr. 2 să deseneze
Colegiul Naţional de Informatică şi-a implicat elevii şi în proiecte naţionale, drept pentru care juriul Galei Premiilor în Educaţie i-a acordat titlul de „Şcoala anului" şi răsplata aferentă, de 30.000 de euro. Aproximativ 75% din elevii