Ananasul, excelentă sursă de vitamina C, ar trebui inclus în dieta zilnică, datorită abundenţei de nutrienţi, susţin specialiştii în nutriţie citaţi de site-ul "Suite101.com".
Slab din punct de vedere caloric, fructul conţine o sumedenie de vitamine şi minerale, astfel că o singură ceaşcă de cuburi de ananas conţine aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, întărind sistemul imunitar şi protejând organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.
Potrivit experţilor, datorită conţinutului ridicat de fibre, fructul exotic reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. În plus, datorită conţinutului de potasiu şi sodiu, fructul este indicat şi persoanelor care suferă de hipertensiune. Astfel, o cană de suc de ananas are 1 mg de sodiu şi 195 de mg de potasiu.
Ananasul conţine o enzimă, denumită bromelină, care are capacitatea de a dizolva cheagurile de sânge care dau tromboze. Totodată, această enzimă ajută la dizolvarea proteinelor de origine animală şi le face mai uşor de digerat, explică medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
Mai mult, ananasul conţine vitamina A, care ajută la adaptarea vizuală, la dezvoltarea normală a scheletului şi a smalţului dentar, precum şi la buna funcţionare a ficatului şi a tiroidei. În plus, ananasul este o sursă importantă de mangan, element ce ajută la menţinerea unui nivel echilibrat de zahăr în sânge.
Ananasul, excelentă sursă de vitamina C, ar trebui inclus în dieta zilnică, datorită abundenţei de nutrienţi, susţin specialiştii în nutriţie citaţi de site-ul "Suite101.com".
Slab din punct de vedere caloric, fructul conţine o sumedenie de vitamine şi minerale, astfel că o singură ceaşcă de cuburi de ananas conţine aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, întărind sistemul imunitar şi protejând organismul de acţiunea nocivă a radicalilor libe