I-au trecut prin mână zeci de copii care au învăţat de la ea cum să recite profesionist şi cum se joacă o piesă de teatru pe placul publicului.
Tamara Guşetu a crescut într-o familie de cadre didactice, iar dragostea pentru teatru, literatură şi muzică a avut-o încă din copilărie. În clasa I a participat la un concurs judeţean de recitare şi s-a întors acasă cu marele premiu. Atunci a realizat că niciodată nu se va putea desprinde de poezie.
Timp de 16 ani a fost bibliotecară la Şcoala „Mihail Sadoveanu“ din Bacău şi aici le-a împărtăşit copiilor din talentul ei. I-a învăţat să recite şi să joace în mici piese de teatru. „Am o dragoste imensă pentru copii. Toţi îmi plac. Chiar şi cei şturlubatici. Dacă li se dă mereu o ocupaţie, atunci poţi face din ei cei mai buni oameni“, explică băcăuanca.
S-a bazat pe această convingere în toată perioada în care a fost bibliotecară şi a devenit în timp „omul care descoperă talente“. Recunoaşte că nu a învăţat de la nimeni secretul găsirii omului potrivit la rolul potrivit, ci s-a bazat mereu pe intuiţie. Prin mâna Tamarei au trecut zeci de copii care au învăţat să recite ca nişte adevăraţi profesionişti, iar alţii au prins de la ea gustul pentru teatru.
„Am avut copii care au ajuns la concursuri importante de recitare, iar unul dintre ei a ocupat locul doi la Concursul Internaţional «Micul Prinţ». Nu a fost numai meritul meu. M-a ajutat pe partea muzicală doamna profesoară Mihaela Potârniche“, a spus Tamara. Teatrul este o altă mare pasiune a bibliotecarei.
Premiată pentru regie
Recunoaşte că nu are nicio pregătire în domeniu, dar pasiunea a ajutat-o să pună în scenă piese precum „Five O’ Clock“, de I. L. Caragiale, fabula „Critica de jos“, de Nina Casian, sau „Baltagul“, de Mihail Sadoveanu. Ca un regizor profesionist a organizat şedinţe de casting pentru a-i alege pe cei ma