Judeţul Olt este pregătit pentru iarnă. S-au verificat utilajele, iar sarea şi nisipul a ajuns pe drumurile judeţene. 2000 de tone de material antiderapant a ajuns deja în pante şi curbe. Bugetul estimat este de 2,5 milioane lei.
De câteva luni, experţii polonezi au dat alarma pentru Europa: iarna 2011 va fi cea mai geroasă din ultimii 1.000 de ani. De teamă să nu fie luate pe nepregătite de cea mai severă iarnă din ultimul mileniu, autorităţile s-au pregătit din timp, ca la carte. Sau cel puţin aşa declară. În municipiul Slatina pubelele cu nisip şi sare au fost amplasate în zonele de pantă; la fel şi pe cele 40 de drumuri judeţene.
„Suntem pregătiţi de o lună pentru iarnă”
Deszăpezirea drumurilor judeţene va fi asigurată de patru societăţi, contractul încheiat pentru perioada 2007- 2011 fiind împărţit de Olt Drum, Bebe Trans Rom, Padrino şi Corpres. „Am dus materialul antiderapant în pante şi curbe, am verificat toate cele 55 de utilaje şi avem asigurat carburantul. Aşteptăm iarna. Trebuia să ajungă pe cele 40 de drumuri judeţene 1200 de tone de material, însă, aşteptându-ne la o iarnă grea, am dus circa 2000 de tone. Avem alocaţi pentru noiembrie şi decemrbie 700.000 de lei pentru deszăpezire şi aşteptăm diferenţa. Pentru tot sezonul noiembrie 2010- martie 2011 suma alocată lucrărilor de întreţinere pe timpul iernii este de 2,5 milioane lei. Anul trecut aceeaşi sumă a fost suplimentată cu 300.000 de lei”, declară Iliuţă Necă, director Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Olt.
Nici autorităţile slătinene nu s-au lăsat mai prejos. „Suntem pregătiţi de o lună de zile. Am achiziţionat 150 de tone de sare şi 300 de tone de nisip. Avem întocmit comandamentul de iarnă”, declară Mirela Pătru, director Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.
INFO BOX
Vremea în decembrie
Ma