În anul 2009 a înfiinţat Asociaţia Green. S-a născut în Buzău şi locuieşte într-un oraş cu multe probleme de mediu, Brăila, dar este mândru de reuşitele sale.
Se autocaracterizează drept un spirit independent şi „cumva rebel", acesta fiind şi motivul pentru care a decis să-şi pornească propria afacere începând de la zero.
Asta după ce a lucrat timp de un an şi jumătate la şantierul Centralei Nucleare de la Cernavodă. Afacerea nu a pornit-o neapărat pentru a se îmbogăţi, ci pentru a-i asigura familiei stabilitate şi un trai decent.
În anul 2009 a înfiinţat Asociaţia Green, al cărei preşedinte este şi în prezent.
Este mândru datorită faptului că printre membrii fondatori ai Asociaţiei se numără şi prof. Univ.dr. Marin Gheorghe, o eminenţă în ecologie. ONG-ul are ca scop protejarea mediului, dar şi a drepturilor cetăţeneşti.
Greu cu birocraţia
„În România, pe lângă agresiunea faţă de mediu, există şi o problemă în relaţia dintre cetăţean şi autorităţi. Cetăţenilor li se cere din ce în ce mai mult, birocraţia este din ce în ce mai dezvoltată şi le face cetăţenilor viaţa mai grea", ne-a precizat Dan Păun.
Din nefericire, în România, ONG-urile sunt foarte mult marginalizate de autorităţi, este de părere interlocutorul nostru, astfel încât ele nu pot să facă mare lucru şi nu sunt incluse în procesul de conducere al societăţii.
„Noi ne zbatem, facem acţiuni însă, conform principiului câinii latră, caravana trece, nimeni nu ia niciun fel de măsuri. Până acum nu am primit niciun fel de răspuns din partea autorităţilor referitor la demersurile pe care le-am întreprins", ne-a povestit Dan Păun.
Dialog surd cu autorităţile
În urma accidentului ecologic din Ungaria, Asociaţia Green a încercat să atragă atenţia autorităţilor asupra riscului demarării proiectului Roşia Montana care ar putea avea urmări cata