La doar 15 ani, face parte dintr-un ansamblu de flaute şi a fost selectată să participe la două festivaluri de muzică la categoria ei de vârstă.
La vârsta de patru ani părinţii au dat-o la gimnastică, sport pe care l-a practicat timp de cinci. Nu a urmat o carieră sportivă din motive de... distanţă. „Liceul Sportiv era departe de casa noastră şi mama nu m-a mai lăsat", spune Tina Roman.
Genă „de la mama ei"
Pasiunea de la muzică a Tinei este oarecum genetică. Mama adolescentei a cântat folk în cenaclul „Flacăra" şi i-a sugerat să se înscrie la Şcoala de Artă din Galaţi.
Nu a durat mult până profesorii şi-au dat seama că au descoperit un nou talent. „Am fost testată de un profesor de orchestră, Ilie Ranghilof, care m-a pus să cânt la pian şi mi-a ascultat vocea. Mi-a spus apoi simplu că am trecut testul", ne descrie ea primii paşi în muzică.
Tina a dorit să se înscrie la secţia de canto, dar profesorul de la Şcoala de Artă i-a spus că flautul ar putea fi un instrument demn de luat în seamă. S-a dovedit o alegere foarte inspirată pentru că mica artistă este una din cele mai bune flautiste din şcoală.
Tina cântă foarte bine şi cu vocea, dovadă fiind cele două selecţii la festivaluri de prestigiu. Este vorba de festivalul „Fulg de Nea" de la Braşov, la categoria de vârstă 15-18 ani şi festivalul „Remember" de la Constanţa, la categoria de vârstă 13-15 ani.
Profesoara de canto, Monica Măciuceanu, se ocupă în prezent de pregătirea Tinei Roman şi crede că va ajunge departe dacă adolescenta va continua să muncească cu aceeaşi intensitate.
Tânăra artistă nu vrea să renunţe la flaut, dar nici la secţia de canto şi crede că poate merge la fel de bine înainte cu amândouă. Doreşte să facă şi o specializare muzicală în străinătate, dacă i se va oferi ocazia.
„Sora mea învaţă la LVA şi va pleca în Franţa. Aş dori să merg cu ea pe