320 de dansatori, interpreţi şi instrumentişti de muzică populară se vor întrece, de astăzi până miercuri, într-un festival organizat la Zalău, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Prefectura Sălaj şi Casa Municipală de Cultură. Publicul va avea intrare gratuită.
Trei spectacole cu intrare liberă
Cei mai buni artişti din muzica populară, membri în formaţiile şi ansamblurile folclorice ale celor 52 de case de cultură ale sindicatelor din întreaga ţară, se întrec de luni la Zalău, în cadrul etapei finale a Festivalului de Folclor „Cântece dintotdeauna”. Festivalul este organizat de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România şi a început în urmă cu doi ani, cu selecţii locale, judeţene şi zonale ale candidaţilor. La Zalău vor ajunge cei mai buni 320 de candidaţi selectaţi după etapele amintite, care vor concura în finală în cadrul a două spectacole-maraton la care publicul zălăuan va avea intrare gratuită. Alături de concurenţi vor cânta pentru spectatorii din Zalău şi nume mari ale muzicii populare româneşti, precum Mioara Velicu, Petrică Mâţu Stoian, Dumitru Fărcaş şi Dinu Iancu Sălăjanu.
Primul spectacol-concurs va avea loc luni, 29 noiembrie, de la ora 18.00, când va evolua prima jumătate dintre concurenţi, plus un recital susţinut de Petrică Mâţu Stoian. Cel de-al doile spectacol-concurs este programat pentru marţi, de la aceeaşi oră, şi va include, pe lângă competiţia propriu-zisă, şi un recital extraordinar susţinut de Mioara Velicu.
Dumitru Fărcaş, Mioara Velicu şi Dinu Iancu Sălăjanu, în recital miercuri
Miercuri, de la ora 17.00, va avea loc un nou spectacol, în care vor evolua laureaţii festivalului, stabiliţi de un juriu prezidat de Eugen Luha, directorul general al Asociaţiei Naţ