Până acum, nicio persoană nu a fost despăgubită de firma de asigurare cu toate că accidente în care au fost implicate mijloace de transport în comun au existat.
Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti a scos la licitaţie un contract de servicii de RCA, CASCO şi ....asigurarea călătorilor, pe o durată de 12 luni. Potrivit caietului de sarcini, riscurile pentru care se vor acorda despăgubiri sunt: deces, invaliditate permanentă, cheltuieli medicale, indemnizaţie de spitalizare, pagube materiale. Asigurarea va fi valabilă în timpul circulaţiei vehiculului, în timpul staţionării acestuia şi pentru accidentele suferite de călători în incinta staţiei sau pe o rază de până la 30 m de la tăbliţa indicatoare.
Astfel, în caz de deces, călătorii vor primi 2.500 lei, pentru invaliditate permanentă - 3.000 lei, pagube materiale - 700 lei, cheltuieli medicale - 700 lei, iar indemnizaţie de spitalizare - 40 lei. Deşi acest contract de asigurare a călătorilor este încheiat anual, aşa cum susţine directorul RATP, până acum, nicio persoană nu a beneficiat de vreo sumă plătită de firma de asigurare.
„Aşa am preluat contractul care prevede şi asigurarea călătorilor în caz de accidente, aşa am continuat. Am avut destule accidente, însă călătorii au suferit doar răni uşoare. S-a mai întâmplat să pună şoferul o frână bruscă şi o persoană să sufere o contuzie la o mână sau cetăţeni în stare de ebrietate care au căzut pe scară. Până acum, nimeni nu a fost despăgubit pentru că asigurarea este valabilă numai cu biletul RATP, iar călătorii nu l-au păstrat", ne-a declarat Radu Popescu, directorul RATP.
Ion Preda, 57 ani: „Eu nu am avut probleme cât am circulat cu tramvaiul. Dar nu ştiu dacă este chiar normal să păstrezi biletul atunci când ajungi la spital, în urma unui accident. Numai de asta nu-ţi arde".
Elena