Palatul Artelor din Parcul Carol, Bucureşti, a fost una dintre clădirile construite cu ocazia Expoziţiei Generale din 1906, însă a dispărut de pe harta Capitalei acum mai bine de 60 de ani.
Destinat a adăposti „Muzeul trecutului nostru", edificiul expunea lucrări de artă ce ilustrau fiecare etapă a istoriei ţării, de la reproduceri după basoreliefurile de pe monumentul Tropaeum Traiani, bustul împăratului Traian, o machetă a podului de la Cernavodă până la creaţiile unor pictori moderni precum Grigorescu, Aman şi Andreescu.
După Primul Război Mondial, clădirea Palatului Artelor a intrat în posesia Ministerului de Război, astfel că aceasta a fost transformată într-un Muzeu Militar. În 1923, în faţa clădirii se inaugura, în prezenţa familiei regale, Mormântul Ostaşului Necunoscut.
Un incendiu grav avaria clădirea în vara anului 1938 şi, doar doi ani mai târziu, în urma devastatorului cutremur din 1940, activitatea din Palat era complet suspendată. Acesta a fost definitiv demolat în 1943. Pe locul unde se afla Palatul există astăzi Mausoleul din Parcul Carol.