Câteva mii de pelerini din întreaga ţară au ajuns, marţi, la mânăstirea ce poartă hramul Sfântului Apostol Andrei, ridicată în vecinătatea peşterii din comuna constănţeană Ion Corvin, informează Mediafax.
Mulţi dintre pelerini au poposit la mănăstire încă de luni seară şi au dormit pe jos, în biserică şi în preajma acesteia sau au veghat în peştera mănăstirii.
Ceremoniile au început marţi dimineaţă, la ora 08.00, când a fost sfinţită capela amenajată în peştera Sfântului Apostol Andrei, după care Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, împreună cu un sobor de preoţi, a început Liturghia Arhierească pe esplanada amenajată în partea sudică a bisericii mari a mănăstirii.
Ulterior, va fi sfinţit cel mai mare triptic de icoane pictate pe lemn.
Cei prezenţi la ceremonii au fost îndemnaţi să aibă răbdare până vor ajunge să se închine la racla ce conţine o parte din moaştele Sfântului Apostol Andrei. Oamenii ar putea avea de aşteptat mai multe ore din cauza numărului mare de participanţi.
De altfel, pentru a ajunge la raclă, credincioşii care stau la coadă au de trecut prin mai multe filtre de jandarmi.
Aproximativ 120 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Tomis" Constanţa asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona mănăstirii "Peştera Sfântului Apostol Andrei", precum şi pe traseele de deplasare către această zonă..
Anual, pelerini din întreaga ţară poposesc la această mănăstire pentru a sta preţ de câteva minute în Peştera Sfântului şi pentru a se închina în faţa raclei care conţine o parte din moaştele Sfântului Apostol Andrei, dăruite în anul 2003 de către Mitropolia Kefaloniei din Grecia.
Peste 600.000 de români, cei mai mulţi fiind bărbaţi cu numele de Andrei, îşi aniversează, marţi, onomastica de sărbătoarea Sfântului Andrei, cunoscut drept "Apostolul românilor".
Câteva mii de pelerini din întreaga ţară au aju