Crestinii ortodocsi si romano-catolici il praznuiesc, marti, pe Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei, deoarece a propovaduit crestinismul pe acest teritoriu si a botezat primii locuitori pe tarmul apusean al Marii Negre. Potrivit scrierilor, dupa porunca lui Iisus de a face cunoscuta Evanghelia in lume, lui Andrei, cel dintai chemat la apostolie, i-a revenit prin sorti si zona Marii Negre, el propovaduind crestinismul in Dobrogea, Macedonia, Tracia si Tarigrad (Constantinopol) - relateaza Agerpres.
Zeci de mii de credinciosi au mers la Pestera Sfantului Andrei, din judetul Constanta. Multi dintre ei au intins paturi si au dormit in biserica peste noapte. Marti, la slujba Sfantului Andrei, sunt asteptati credinciosi din intreaga tara.
In aceasta zi, peste 640.000 de romani isi aniverseaza onomastica. Majoritatea romancelor care il au ca patron spiritual pe Sfantul Andrei poarta numele de Andreea (271.875 de persoane), 23.381 sunt Andra, iar 20.090 - Andrea. Totodata, 6.892 de persoane poarta numele Andreia, iar alte 89 se numesc Andruta si Andrusa.
Numele Andrei este purtat de 302.556 de barbati. Crestinii ortodocsi si romano-catolici il praznuiesc, marti, pe Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei, deoarece a propovaduit crestinismul pe acest teritoriu si a botezat primii locuitori pe tarmul apusean al Marii Negre. Potrivit scrierilor, dupa porunca lui Iisus de a face cunoscuta Evanghelia in lume, lui Andrei, cel dintai chemat la apostolie, i-a revenit prin sorti si zona Marii Negre, el propovaduind crestinismul in Dobrogea, Macedonia, Tracia si Tarigrad (Constantinopol) - relateaza Agerpres.
Zeci de mii de credinciosi au mers la Pestera Sfantului Andrei, din judetul Constanta. Multi dintre ei au intins paturi si au dormit in biserica peste noapte. Marti, la slujba Sfantului Andrei, sunt asteptati credinciosi din intreaga