Alimentele "negative" te ajuta sa slabesti mancand. Cruditatile, dar si carnea slaba topesc grasimile pentru ca ard in procesul de digestie mai multe calorii decat contin. Broccoli, carnea de pui, varza, ananasul sunt astfel de alimente. Niciun aliment nu are "zero" calorii. Totusi, a fost dovedit stiintific ca alimente bogate in proteine si anumite legume, fructe si mirodenii au proprietati "miraculoase" intrucat, pentru a le digera, organismul "arde" mai multe calorii decat contin ele. De exemplu, pentru a digera un desert care contine 400 de calorii, organismul consuma doar 150 de calorii, restul de 250 de calorii se depoziteaza. Insa, daca mananci un aliment care contine 100 de calorii, dar organsimul consuma pentru a-l digera 150 de calorii, rezulta arderea a 50 de calorii doar mancand. "In mod normal, 100 de grame de broccoli contine 25 de calorii, dar este nevoie de 80 de calorii pentru a fi digerat, ceea ce inseamna 55 de calorii pierdute (6 grame de grasime). Exista peste 100 de astfel de alimente, printre care ceapa, telina, morcovul, varza, ananasul, lamaile, capsunile, grepfrutul, dar si usturoiul, busuiocul, cimbrul, menta etc.", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in alimentatie, informeaza EVZ.
Regimul de iarna: 55% carbohidrati, 30% grasimi si 15% proteine. Pentru a lupta cu oboseala, stresul si temperaturile scazute, organismul uman are nevoie de o dieta adecvata temperaturilor scazute, sustin nutritionistii. Specialistii in nutritie spun ca in sezonul rece functiile vitale si metabolismele incetinesc. In plus, fluidele biologice ale corpului stagneaza mai mult, iar rinichii si bila sunt cele mai afectate organe in aceasta perioada a anului. "Odata cu scaderea temperaturii, organismul are tendinta de a acumula energie, motiv pentru care riscam sa luam cateva kilograme in plus", afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, di