Cine crede ca problema angajarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei s-a incheiat, s-ar putea sa aiba in curand o mare surpriza. Asa cum ne-au obisnuit in ultima perioada, reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei activeaza in planuri paralele, interpretand regulamentele Parlamentului si deciziile Curtii Constitutionale in functie de interesele urmarite.
"Legea Educatiei a fost retrimisa la initiator, adica la Guvern", anuntau luni reprezentantii Opozitiei, lasand sa se inteleaga ca, in sfarsit, au rezolvat aceasta problema spinoasa pentru ei, in conditiile in care solutia propusa de PNL, retragerea tuturor semnaturilor de pe lista de sustinatori ai motiunii nu a fost acceptata si de PSD.
PSD merge mai departe cu motiunea antiBoc, PNL isi retrage semnaturile (Video)
Legea Educatiei, trimisa inapoi la Guvern
"Legea Educatiei trebuie sa ajunga in plen, pentru ca numai plenul poate decide in acest caz", au sustinut si inca mai sustin reprezentantii Puterii, PD-L si UDMR.
Boureanu: O motiune nu poate fi retrasa decat in ziua citirii in plen (Video)
Cine are dreptate?
Sa vedem mai intai cateva argumente.
Sever Voinescu (PD-L), secretar in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor:
"In momentul acesta, Birourile Permanente reunite au decis sa retrimita legea la Guvern. E foarte probabil insa, ca la prima sedinta de plen reunit, care va fi cel mai probabil pe 14 decembrie, cand a fost stabilita data pentru cele doua Legi ale Salarizarii, deputatii, grupurile parlamentare, sa poata ridica din nou aceasta problema.
Pentru ca, pana la urma, trebuie o decizie de plen, in acest sens. Argumentul cel mai important este ca procedura asumarii a ajuns deja in plen. E un pic bizar ca o procedura care a ajuns deja in plen, pentru ca premierul a citit deja textul asu