Mii de gălăţeni, mult mai mulţi decât în anii trecuţi, au stat la coadă pentru a se închina la Sfintele Moaşte cu prilejul deschiderii „Sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei", ocrotitorul spiritual al oraşului.
În acest an, gălăţenii au prilejul să se închine şi la o părticică din lemnul Sfintei Cruci, pe lângă Moaştele Sfântului Apostol Andrei, cele ale Sfântului Vasile cel Mare şi Moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul, aduse din Grecia. Părticica din lemnul Sfintei Cruci a fost dăruită credincioşilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos şi va rămâne la Catedrala din Galaţi. Sfântul Apostol Andrei a intrat în conştiinţa gălăţenilor, de aproape două decenii, ca ocrotitor spiritual al oraşului. IPS dr. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, le-a dat credincioşilor ce au asistat la liturghie o povaţă potrivită acestor vremuri: „Urmând modelul Apostolului Andrei, este o aristocraţie a sufletului să te poţi detaşa de cele economice, de toate cele lumeşti, şi să-i urmezi lui Hristos".
Sute şi sute de gălăţeni s-au aşezat la coada formată pe esplanada din faţa catedralei şi trotuarele străzii Domnească, înfruntând frigul şi ploaia pentru a se închina la Sfintele Moaşte, cu credinţa că le vor ajuta ca împreună cu familia şi prietenii să depăşească perioada de criză economică. „Merită să facem acest efort, ca să ne ajute Dumnezeu, pentru sănătate, pentru spor, să ne ferească familia şi prietenii, vecinii de necazuri. Stăm de câteva ore, cred că o să mai stăm vreo două, dar ne-am înarmat şi cu răbdare, şi cu dorinţa de a face ceea ce ne-am propus", ne-a declarat una dintre credincioase.
Aglomeraţie şi în Constanţa
Ca în fiecare an, mii de credincioşi sunt aşteptaţi, astăzi, la Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei", din judeţul Constanţa. Aici va fi oficiată, de la ora 9.00, Sfânta Liturghie Arhierească şi va fi sfinţit cel mai mare tript