Curtea de Apel Bucureşti a susţinut că Georgeta Buliga, magistratul arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a pătat imaginea justiţiei. Judecătoarea va fi prezentă mâine la Curtea Supremă, unde se va judeca recursul la propunerea de arestare preventivă.
Curtea de Apel Bucureşti care a arestat-o pe judecătoarea Georgeta Buliga pentru 29 de zile a motivat că aceasta a creat imaginea unei justiţii corupte. „Modalitatea de săvârşire a infracţiunilor, rezultă din caracterul conspirativ al întâlnirilor celor doi - felul de exprimare al inculpatei, care îi recomandă învinuitului să vină „tot aşa, pe întuneric!" şi care îi mărturiseşte acestuia că toată vara „a ţâţâit" şi s-a gândit „băi, bine că ţi-a dat prin minte să nu treci, să nu dai telefon ... Niciodată!", deoarece era verificată de către Consiliul Superior al Magistraturii, în dosarul 10350/245/2007(n.r. dosarul de partaj pentru care judecătoarea ar fi cerut bani ), mulţumirea verbalizată de către aceasta prin expresia „e bun oricum", referindu-se la faptul că la „săracele, nu le mai trebuie acu", vorbind despre celelalte două judecătoare, şi maniera repetată de primire a sumelor de bani sunt aspecte care imprimă faptelor comise un caracter grav întrucât acţiunile infracţionale derulate sunt de natură să creeze imaginea unei justiţii în care siguranţa obţinerii unui beneficiu se fundamentează pe posibilitatea de cumpărare a obiectivităţii şi a influenţei de care un magistrat se poale bucura faţă de alţi magistraţi", se precizează în motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti.
Instanţa a precizat că Georgeta Buliga s-a folosit de funcţia pe care a avut-o pentru a cere şi primi suma de 8.000 de euro de la Liviu Popescu, care dorea să obţină o hotărâre favorabilă într-un dosar de partaj, lezând prestigiul, autoritatea şi credibilitatea de care trebuie să se bucure magistraţii.
„Pe lângă f