Felicia Filip susţine “Manifest pentru Sănătatea Pământului”, participând la o serie de spectacole în cadrul turneului european “Spune-mi, pădure cu frunză rară,/ unde-i iubirea de astă vară?/ nu ştie iarna să se îndure/ de noi, copacii fără pădure”... Adrian Păunescu s-a temut ca noi, românii, să nu rămânem fără rădăcini, să nu devenim o naţie fără valori, precum o pădure fără copaci.
“Dacă aş putea, aş aduce întreaga lume în agonie, pentru a realiza o purificare din rădăcini a vieţii; aş pune flăcări arzătoare şi insinuante la aceste rădăcini, nu pentru a le distruge, ci pentru a le da altă sevă şi altă căldură. Focul pe care l-aş pune eu acestei lumi n-ar aduce ruine, ci o transfigurare cosmică, esenţială”, scria Emil Cioran în “Pe culmile disperării”.
În zilele noastre, când trăim pe culmile disperării, se mai găseşte cineva să se îngrijească de-o purificare spirituală, perfect ecologică. Lavinia Şandru şi Cornel Diaconu au pornit într-un turneu european cu “Manifest pentru Sănătatea Pământului”. Primarul oraşului Nürnberg a fost plăcut surprins de mesajul responsabil transmis de caravana ECO EURO TOUR şi a apreciat că în România iniţiativa ecologistă prinde rădăcini.
Participanţii la evenimentele din Nürnberg şi München s-au bucurat de spectacolele susţinute de soprana Felicia Filip, Andrei Păunescu şi de o mare speranţă a artei interpretative româneşti, Denisa Godja din Viena. Regina Traviatei a cântat, împreună cu Andrei Păunescu, “Repetabila povară”. A fost un moment emoţionant, Felicia reuşind, pentru prima oară, să ducă până la capăt interpretarea poeziei.
Au fost prezentate în avanpremieră secvenţe din filmul “Te salut, generaţie-n blugi”, comentate de Cornel Diaconu, regizorul care a realizat, în ciuda vremurilor, acest document artistic despre Cenaclul Flacăra.
Caravana ECO EURO TOUR, iniţiată şi condusă de Lavinia Şandru,