Mai mulţi giurgiuveni s-au ales cu amenzi după ce au fost prinşi că vindeau carne de vită sau porc pe marginea drumului. Acţiunile inspectorilor vor fi tot mai dese în următoarea perioadă, în atenţia Direcţiei Sanitar Veterinare intrând toate târgurile şi oboarele din judeţ. Se acţionează deja şi în trafic pentru prevenirea comercializării ilegale de animale vii.
Cea mai bună legumă este “carnea de porc”, potrivit unei vorbe din popor, însă spre deosebire de o legumă veritabilă, acest aliment poate fi infestat cu un parazit ce duce la complicaţii severe dacă ajunge în organismul unui om.
Pentru a preveni apariţia cazurilor de infestare cu trichineloză, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Giurgiu au început din timp controalele la toţi cei care comercializează animale vii sau produse din carne.
Între 21 şi 29 noiembrie opt giurgiuveni au primit amenzi în valoare de peste 24.000 de lei. “Cele opt persoane comercializau carne de vită şi de porc rezultată în urma sacrificării clandestine a animalelor, comercializarea făcându-se în locuri neamenajate sanitar”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, doctor Petre Patentaşu, inspector al Biroului Inspecţii şi Control din cadrul DSVSA Giurgiu.
Potrivit lui Patentaşu, giurgiuvenii au fost prinşi cu produsele puse la vânzare la Călugăreni, pe drumul spre Hulubeşti, la Podul de la Pădurea Strâmba, carnea fiind expusă chiar pe marginea drumului.
Ample acţiuni în târguri şi oboare
Controalele inspectorilor DSVSA se vor intensifica în următoarea perioadă.
“ Pentru sistemul privat, acţiunile vor avea loc în mod special în târguri şi oboare, în localităţile Dobreni, Călugăreni, Bolintin, Ghimpaţi”, a mai spus Patentaşu. Nu vor scăpa de vizita inspectorilor nici magazinele din oraş sau pieţele, care vor fi luate zilnic la puricat în apropiere d