Cum sărbătoresc alte ţări Ziua Naţională:
COREEA DE NORD
Putere nucleară care ameninţă cu rachetele sale Coreea de Sud, Japonia şi bazele SUA din Asia, Coreea de Nord ocupă locul patru în lume privind efectivele militare (1,106 milioane şi 8,2 milioane de rezervişti). În 2010, regimul de la Phenian a organizat, la 10 octombrie 2010, ceea ce s-a vrut a fi cea mai grandioasă paradă militară din istorie. Circa 10.000 de soldaţi s-au antrenat câteva luni pentru reuşita evenimentului.
CHINA
Forţele armate de 1,675 milioane de oameni ale celui mai populat stat din lume defilează, anual, de Ziua Naţională - 1 Octombrie, data fondării Republicii populare, în 1949.
FRANŢA
An de an, parada militară de 14 Iulie adună mii de francezi şi turişti pe bulevardul Champs Elysées. Dinspre Arc de Triomphe înspre Place de la Concorde defilează detaşamente din circa 40 de unităţi militare, pe când cerul Parisului este brăzdat de aparate de zbor ale Forţelor Aeriene şi Navale. Parada în onoarea Republicii Franceze, ţinută în ziua care aniversează căderea închisorii regale Bastille la 1789, are loc din 1880.
LUXEMBURG
Deşi forţele sale armate nu depăşesc 450 de oameni (cei mai mulţi fiind jandarmi şi poliţişti), "armata" luxemburgheză are patru companii care au participat la misiuni în Albania, Afganistan, Bosnia, Rwanda. Şeful statului, Marele Duce, este unul dintre cei doi generali din ţară
IRAN
În fiecare an, vedetele paradelor militare ale Republicii Islamice Iran sunt rachetele, despre care există temerea că ar putea atinge mai multe capitale europene având încărcături chimice sau nucleare. Deşi aviaţia este depăşită (Iranul dispune de aeronave americane din anii `60-`70 rămase fără piese de schimb), forţele terestre sunt considerate o forţă redutabilă. Pe lângă 545.000 de militari, Teheranul poate mobiliza