Tinerii absolvenţi de liceu din Alexandria nu au mari şanse să intre pe piaţa locală de muncă cu specializările obţinute după patru ani de liceu. Absolvenţii spun că specializările lor nu se caută şi, în plus, toţi angajatorii cer experienţă. Statul recompensează, însă, firmele care angajează tineri absolvenţi.
În Alexandria există şase licee, dintre care patru au profil teoretic, iar două, agricol şi tehnic. Absolvenţii de la liceele teoretice se aleg după patru ani de studiu cu o diplomă de bacalaureat pe care nu este trecută nici o specializare şi au de ales între a merge mai departe la facultate sau a intra în cursa pentru ocuparea unui loc de muncă ca necalificaţi.
De la Grupul Şcolar Agricol ies anual aproape 200 de absolvenţi ai profilurilor Industrie alimentară, Agricultură sau Comerţ, tineri care au făcut în cei patru ani de liceu şi stagii de practică în specializările urmate. Şi de la Grupul Şcolar Tehnic, iese anual, câte o generaţie de absolvenţi de la profilurile tehnician electronist sau tehnician în transporturi, tineri care au făcut, de asemenea, practică, în cei patru ani de liceu. Pentru cei care nu merg mai departe să urmeze cursurile unor forme de învăţământ superior, cursa pentru găsirea unui loc de muncă se dovedeşte a fi dificilă şi, de cele mai multe ori, absolvenţii se dau bătuţi şi vin la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman pentru a-şi cere indemnizaţia de şomaj. Iuliana Danciu, a terminat anul acest Grupul Şcolar Agricol, la clasa de Industrie alimentară şi a ales să intre direct în şomaj, ca să fie sigură că nu pierde indemnizaţia. Tânăra a tot încercat să îşi caute loc de muncă, dar s-a lovit de tot felul de cerinţe pe care nu le-a îndeplinit : „Am vrut să mă angajez la o fabrică de pâine şi mi s-a cerut experienţă. Am spus că am făcut practică în domeniu, în liceu, dar mi s-a spus că acest lucru nu reprez