Aflat în postura de mediator al întâlnirii ”Timișoreana, fotbal adevărat”, actorul Claudiu Bleonț nu este străin de fenomenul fotbalistic, el recunoscând că pe vremea când studia la Liceul German juca fotbal cu o piatră - ”Mergeam în Cişmigiu, făceam două porţi din genţi sau haine şi luam o piatră cu care jucam fotbal. Asta se întâmpla prin '75. Trăiam total acele momente. Nu ne gândeam la nimic altceva. Ne întorceam acasă cu vârful tălpii dezlipit”.
Înainte de a-și prezenta invitații, Bleonț a ținut să declare public de ce este aproape de sportul cu balonul rotund: “Eu iubesc fotbalul pentru că mă ajută să mă cunosc pe mine. Toate personajele pe care le-am jucat pe scenă trăiesc din înfrângeri și victorii. În teatru, înfrângerile sunt sufletești. N-am niciodată atâta public cât are un meci de fotbal. Trăirile care se nasc pe stadion sunt devastatoare. Deși mi-aș dori să se trăiască așa în teatru, este imposibil. Poate dintr-un singur motiv: 22 de oameni aleargă după o minge. Mi se pare cel mai absurd joc din istoria civilizației. Ca să bage mingea între trei bare. Însă acest act, felul în care oamenii se determină, recunosc acest efemer, această zădărnicie a actului, dar în pofida acestei zădărnicii își dau sufletul pe teren, pe scenă, face noblețea ființei umane”.
Bleonț i-a prezentat apoi pe invitați: Costel Orac, ”Locomotiva lui Dinamo”, cel care a marcat cu Liverpool, în semifinala CCE din 1984, și Ilie Balaci, unul dintre cei mai buni fotbaliști români alături de Gică Hagi și Nicolae Dobrin și despre care Bloenț a spus că l-a iubit deși ”ținea cu Dinamo și făcea scrimă la Steaua”. Alături de cele două vedete ale fotbalului au stat jucătorul de tenis Horia Tecău, componentul trupei Cargo, Adrian Igrișan, ziariștii Ovidiu Ioanițoaia și Radu Paraschivescu, iar în discuțiile libere s-au intercalat scriitorul Tudor Octavian, precum și alți ju