Sa cinstim Ziua Nationala cu unul din cele mai vechi si gustoase dulciuri de casa. Nu stiu daca este sau nu un dulce traditional romanesc, dar este cu certitudine o reteta veche, speciala si exact dupa cum a fost scrisa in caietul cu retete al bunicii!
Ca sa pregatesti alivencile ai nevoie de un litru de lapte, malai cat pentru un terci ceva mai legat, adica 300 de grame, cinci linguri cu miere, 6-8 oua, 100 grame unt, 500 grame smantana, 500 grame branza de vaci, vanilie, coaja de lamaie, un praf de sare.
Incepe prin a pune la fiert laptele cu miere si un praf de sare. Adauga untul si coaja de lamaie sau vanilie. Lasa sa dea in clocot. Adauga malaiul in ploaie si amesteca pana se umfla si se formeaza terciul. Lasa la racit.
Cat timp se raceste terciul de malai, amesteca galbenusurile cu branza de vaci si smantana. Adauga amestecul peste terciul cu malai (pare moale, dar se va intari la copt). bate albusurile spuma si adauga-le in compozitia de baza. Rastoarna totul intr-o tava unsa cu unt si da la cuptor, bine incins in prealabil. Prajitura se coace in circa o ora. Cand este gata se taie in bucati mari si serveste, calduta, cu dulceata si smantana.
La multi ani Romania!
Sa cinstim Ziua Nationala cu unul din cele mai vechi si gustoase dulciuri de casa. Nu stiu daca este sau nu un dulce traditional romanesc, dar este cu certitudine o reteta veche, speciala si exact dupa cum a fost scrisa in caietul cu retete al bunicii!
Ca sa pregatesti alivencile ai nevoie de un litru de lapte, malai cat pentru un terci ceva mai legat, adica 300 de grame, cinci linguri cu miere, 6-8 oua, 100 grame unt, 500 grame smantana, 500 grame branza de vaci, vanilie, coaja de lamaie, un praf de sare.
Incepe prin a pune la fiert laptele cu miere si un praf de sare. Adauga untul si coaja de lamaie sau vanili