A lucra intr-un restaurant de tip fast-food ca bilet de intrare pe piata muncii nu a reprezentat doar un scenariu de film sau o realitate pur americana. Se aplica si in Romania, unde atat studenti cat si elevi de liceu aleg un job de casier ca prim loc de munca. Chiar daca unii dintre ei (in special cei care lucreaza pe timp de vara) renunta la aceasta activitate odata cu reinceperea cursurilor, exista si cazuri care aleg sa ramana in sistem si care pot atinge chiar pozitii de management.
Ora 9.30. Aglomeratia de pe Calea Victoriei atinge unul din punctele maxime ale unei zile de lucru. Amplasat in apropiere, restaurantul KFC Beldiman s-a deschis pentru primii clienti care aleg un mic dejun de tip fast-food. Nimic surprinzator daca luam in considerare cifrele impresionante ale unei industrii care genereaza venituri anuale de aproximativ 2 miliarde de euro.
La ora mentionata in restaurant erau in jur de 10 persoane, insa orele de varf sunt 12.00-15.00, respectiv 19.00-21.00. Preferintele consumatorilor difera, dar printre cele mai vandute produse se numara crispy strips (fasii din piept de pui picante), aripioare picante si pui nepicant. In KFC Beldiman intra zilnic aproximativ 100 de pui, achizitionati de la furnizori locali.
Clientii acestui restaurant sunt in special companiile care lucreaza in zona Piata Universitatii, studenti si elevi. Acestia din urma sunt si cei care prefera meniurile “de criza” - de 10 lei.
“E o perioada putin mai grea decat de obicei, insa incercam sa facem fata. Avem clienti in special din zona corporate si studenti si elevi, cei din urma preferand mai mult promotiile”, spune Oana Vasile, unul din superviserii KFC Beldiman.
Meniurile de 10 lei si inaugurarea unor locatii stradale au fost doi dintre factorii care au majorat vanzarile KFC Romania cu 11,5% in primul trimestru al anului, declara la momentul r