Andreea Raicu spune că îi este dor de emisiunile în direct, dar că posturile de televiziune preferă programele înregistrate pentru că sunt mai ieftine. Vedeta Prima TV recunoaşte că s-a adaptat mai greu noilor formate la care a lucrat în ultima vreme, pentru că nu este obişnuită să facă acest gen de emisiuni.
„Adevărul": Cel mai recent proiect pe care îl prezinţi la Prima TV este „Şcoala de bune maniere". Care este rolul tău în emisiune?
Andreea Raicu: Sunt un fel de instructor în această „Şcoală de bune maniere", unde am rolul de a cizela nişte fete fără educaţie, extrem de vulgare şi de agresive în limbaj şi atitudine. Eu sunt una dintre cele trei profesoare care fac parte din acest experiment social, un experiment interesant de parcurs, dar şi foarte obositor. Le învăţ lucruri despre feminitate, despre cum ar trebui să se comporte în societate, cumva predau lucrurile care mă reprezintă pe mine şi pentru care oamenii mă apreciază.
Citiţi şi:
Ce înseamnă să fii „vedetă de provincie“
Cele mai mediatizate femei din showbizul românesc
Te documentezi înainte pentru aceste lecţii pe care le predai sau ai deja cunoştinţele necesare?
În principiu nu mă documentez, pentru că am avut norocul să mă nasc, să cresc şi să trăiesc într-o familie în care s-a pus foarte mult accent pe educaţie şi cumva toate lucrurile acestea mi se par fireşti. Într-un fel mi-e greu să mă gândesc că trebuie să predau toate lecţiile astea, pentru că nu pot să-mi imaginez că există oameni care nu au primit această educaţie. De exemplu, nu pot să-mi imaginez că intri într-un loc şi nu zici „bună ziua" sau că nu mulţumeşti când cineva îţi face un serviciu sau când primeşti un lucru. Sunt nişte lucruri de bun-simţ. Dacă au fost situaţii în care am simţit nevoia să mă documentez, am apelat la cartea scrisă de Mihaela Nicola, „Cu mănuşi", sau la „Codul b