Într-un interviu acordat pentru România liberă în proiectul "2112 - poveşti despre revoluţie", liderul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, se exprimă vehement la adresa fostului preşedinte Ion Iliescu, pe care îl învinovăţeşte "pentru cei peste 1.000 de morţi de după 22 decembrie 1989". De asemenea, Mărieş vorbeşte despre cele trei proteste cu greva foamei pe care le-a ţinut din '90 încoace şi ameninţă că ar fi dispus să treacă printr-un al patrulea, "dacă dosarele Revoluţiei şi Mineriadei nu se deblochează".
În martie anul acesta ajunsese o glumă pentru acul cântarului. Avea 56 de kilograme, la o înălţime de 1,85 metri. Era rezultatul unui protest cu greva foamei pe care l-a ţinut în două etape, întrerupte de pauza de două luni din preajma Săbătorilor, începând cu august 2009. Aproape că banalizase această formă de presiune, judecând după faptul că nici jurnaliştii amatori de senzaţional nu se mai înghesuiau să relateze despre „ce mai face nebunul de Mărieş".
Însă, liderul Asociaţiei de revoluţionari 21 Decembrie, Teodor Mărieş, îşi ducea mai departe crezul pe care l-a afişat public din 1990 încoace. Insista fanatic pentru un soi de Sfântă Treime personală: desecretizarea dosarului Revoluţiei din decembrie '89, desecretizarea dosarului Mineriadei din iunie '90 şi aplicarea Legii lustraţiei.
La sfârşitul lunii noiembrie, România liberă l-a găsit pe Teodor Mărieş mult mai întremat fizic, dar cu acelaşi elan excesiv, alimentat de data aceasta şi de progresele pe care le-a obţinut: autorităţile au pus la dispoziţia Asociaţiei 21 Decembrie sutele de mii de fişe despre Revoluţie şi Mineriadă, iar Parlamentul a votat favorabil pentru Legea lustraţiei, act normativ invalidat însă ulterior de Curtea Constituţională.
Nu-i ia luat mult lui Tedor Mărieş să ajungă la subiectul CCR.
„După ce a făcut şi cu Legea l