Proiectul turnului a fost avizat in sedinţa din 30 noiembrie a Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a Primăriei Capitalei. Acesta va fi amplasat în curţile clădirilor de la intersecţiile Eminescu-Dorobanţi şi Dorobanţi-Broşteanu.
Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan spune că imobilul va funcţiona ca hotel (70%) şi cazinou (30%). Va avea o parcare de 160 locuri. El a mai spus că etajele superioare ale imobilului ies în consolă deasupra a trei Monumente istorice: Eminescu 27, Dorobanţi 18 şi Dorobanţi 20.
Pentru ca proiectul să devină realizabil, are nevoie de avizul arhitectului-şef al Capitalei, de avize de la Direcţia de Cultură Bucureşti, Ministerul Dezvoltării, Agenţia de Mediu, iar în final de votul Consiliului General al Capitalei.
Planul Urbanistic Zonal pentru Zonele Protejate valabil din 2000 prevedea o înălţime maximă de 13 metri în strada Broşteanu, 16 metri în strada Dorobanţi şi 27 metri în strada Eminescu. Consiliul General are însă voie să deroge de la înălţimile maxime, a mai susţinut Nicuşor Dan.
Proiecte aprobate după 2008
Potrivit lui Nicuşor Dan, proiectul este realizat de Dorin Ştefan, membru al Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. Dintre ceilalţi membri ai Comisiei, Sorin Gabrea, Constantin Enache şi Tiberiu Florescu au fost de acord cu proiectul, Bogdan Bogoescu şi Vlad Cavarnali au fost de acord şi ar fi preferat o înălţime mai mare. Casandra Roşu, reprezentanta Ministerului Dezvoltării, s-a opus, apreciind că relaţia noului imobil cu monumentele istorice şi cu strîzile Eminescu, Dorobanţi şi Broşteanu este nepotrivită, ca şi volumul şi suprafaţa construită.
„Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, numită de Sorin Oprescu în octombrie 2008, împreună cu arhitectul-şef Gheorghe Pătraşcu, s-au remarcat prin av