Chiar dacă este catalogat unul dintre cele mai moderne centre SPA din zonă - la inaugurarea lui participând însuşi ministrul turismului, Elena Udrea - afacerea din spatele Hotelului Cocor nu pare să meargă chiar pe roate. În urmă cu aproape o săptămână Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Medgidia a scos la licitaţie o parte din bunurile cele mai de preţ ale respectivei unităţi, anume căzi şi utilaje de tratament. Sunt puse la vânzare un număr total de 18 bunuri, printre care căzi de hidroterapie şi mese de masaj, dar şi paturi de cromoterapie.
Valoarea totală a bunurilor puse în vânzare se ridică la peste 300.000 de lei fără TVA, acestea aflându-se în stare foarte bună, cu an de fabricaţie 2009. Prima licitaţie este programată pentru data de 14 decembrie a.c., însă este foarte greu de crezut că vor exista participanţi dispuşi să ofere atâţia bani în această perioadă. Dacă executarea va fi dusă la final (adică dacă debitorul nu îşi va achita între timp datoriile), este posibil ca parte din bunuri să îşi găsească proprietar abia după a 3-a strigare, când preţul va fi diminuat cu 75%. Mişcarea poate veni, de altfel, tot din partea debitorului, fiind arhicunoscută o practică printre marii datornici aceea de a cumpăra pe altă firmă (curată) bunurile executate de fisc, la sume mai mici decât datoria la stat.
Cum a ajuns Moroianu în această situaţie?!
Nicolae Moroianu, administratorul Cocor Turism SA, este un personaj bine conturat în industria turismului românesc. De la nivelul la care se află îşi permite să reclame ministrului turismului că „are probleme" cu Taromul. Cifrele de afaceri ale firmei în cauză sunt impresionante, însă în spatele lor există şi datorii pe măsură. Arhiva Garanţiilor Reale Mobiliare relevă faptul că o parte dintre bunurile imobile aparţinând Coc