În dosarul "Șpagă la Bac" de la Grupul Școlar "Alexandru Vlahuță" procurorii au avut de a face, printre cei 95 de învinuiți, și cu nume sonore din administrație sau din categoria oamenilor de afaceri ai județul Bacău.
MAI CITIȚI:
Lista persoanelor acuzate că au dat și au luat șpagă la bacalaureatul de la Podu Turcului
Eugen Antica, primarul comunei Prăjești este unul dintre cei prezenți pe lista celor acuzați de procurori că a dat mită pentru a trece de examenul maturității. Edilul a dat șpagă conducerii școlii din Podul Turcului suma de 2.000 de lei pentru a promova examenul de Bacalaureat cu brio.
Cu toate acestea, el a fost ultimul pe lista respinșilor de la "Alexandru Vlahuță". Notele de 1.30 la Matematică, 3.40 la Geografie și 6.80 la Limba Română l-au făcut să obțină o notă finală care nu l-a ajutat să promoveze Bacalaureatul. "Eu am dat 2.000 de lei cuiva de la conducerea școlii, dar am crezut că suma aceasta reprezintă bani de protocol. Unii au dat mai mult, alții mai puțin. Fiecare cât a avut, după posibilități. Eu atât am fost dispus să ofer", a declarat edilul din Prăjești.
"Era doar o sponsorizare"
Un alt nume prezent pe lista învinuiților este Laurențiu Neghină, om de afaceri din Onești și lider politic în ultimii doi ani. Deține mai multe magazine în centrul municipiului Onești, un post de radio și un ziar local.
Recunoaște că a dat tot 2.000 de lei cu doar câteva zile înainte de examenul de Bacalaureat, dar susține că nu-și mai aduce aminte numele persoanei care i-a "încasat" banii. "Eu n-am dat șpagă, ci doar am sponsorizat liceul cu niște bani. Gesturi de acestea am făcut mereu la mai multe școli din județ. Eram pe fugă și contractul de sponsorizare urma să în semnez după examen", a afirmat cu tărie omul de afaceri oneștean.
Număr record de acuzați
Procurorii DNA și ofițerii DGA afirmă că la dosaru