Liderii Coaliţiei vor discuta, din nou, duminică, despre propunerea de reducere a concediului, urmând ca o decizie finală să fie luată luni. Între timp, părinţii se pregătesc de proteste. Liderii Coaliţiei de guvernământ au luat în discuţie, joi, măsura prin care mamele ar putea să se întoarcă la serviciu după un an de concediu maternal.
Liderii Coaliţiei vor discuta, din nou, duminică, despre propunerea de reducere a concediului, urmând ca o decizie finală să fie luată luni. Între timp, părinţii se pregătesc de proteste.
Liderii Coaliţiei de guvernământ au luat în discuţie, joi, măsura prin care mamele ar putea să se întoarcă la serviciu după un an de concediu maternal.
Ministrul UDMR al mediului, Laslo Borbely declarase că nu este de acord cu măsura de reducere a concediului maternal, contestată de alfel şi de femeile din PDL.
Ministrul Muncii a propus reducerea perioadei de concediu de creştere a copilului la 12 luni şi acordarea unui stimulent lunar de 500 de lei, începând cu luna a şaptea până la împlinirea perioadei de 24 de luni, dacă mamele se întorc la serviciu.
La rândul său, premierul Emil Boc a declarat miercuri că va decide durata concediului maternal şi valoarea indemnizaţiei pentru mame abia după finalizarea dezbaterii publice şi după discuţiile din Coaliţie.
Pe de altă parte, surse politice citate de mediafax au anunţat că Fondul Monetar Internaţional ar fi cerut Guvernului ca durata concediului maternal să fie redusă la un an, iar indemnizaţia lunară să fie cuprinsă între 600 şi 1.000 lei.
Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie, ar cuprinde angajamentul Guvernului de a "raţionaliza" indemnizaţia de creştere a copilului în raport cu media Uniunii Europene, fără să includă şi cifre concrete.
Informaţia a fost dezminţită de liderul de onoare