Denunţătoarea Georgetei Buliga, judecătoarea din Iaşi arestată pentru luare de mită, dezvăluie că mituitorul şi şpăgara „au colaborat" şi în alte procese. Valentina Grama descrie cum a aflat că urma să fie înşelată în instanţă şi ce a determinat-o să se adreseze procurorilor DNA
Valentina Grama (27 de ani) a denunţat-o pe judecătoarea Georgeta Buliga la DNA Bucureşti, pe data de 28 octombrie 2010. Tânăra a ajuns să se plângă procurorilor anticorupţie ştiind că fostul soţ, Liviu Popescu, este în relaţii nefiresc de apropiate cu magistratul care urma să hotărască cum vor fi împărţite, după divorţ, bunuri comune în valoare de 420.000 de lei. Femeia susţine că un amic al ex-consortului a informat-o că Liviu Popescu i-a plătit judecătoarei 4.000 de euro la începutul anului şi că Buliga urma să primească alţi 6.000 de euro în noiembrie pentru a înclina decisiv balanţa în favoarea bărbatului.
Adevărul de seară: Ce v-a determinat să mergeţi la DNA Bucureşti şi nu aţi făcut niciun demers la Iaşi?
Valentina Grama: Nu m-am dus la DNA Iaşi, ci la Bucureşti din cauză că, după părerea mea, sistemul acesta în Iaşi este foarte foarte corupt, iar doamna Buliga nu era o oarecare judecătoare. Este o fostă preşedintă a Curţii de Apel Iaşi şi vă daţi seama că relaţiile lor erau în continuare foarte mari.
Când aţi făcut plângerea?
V.G.: Până să ajung la DNA am mai făcut şi alte demersuri, printre care şi o plângere la CSM (n.r. - Consiliul Superior al Magistraturii), de la care am primit un răspuns evaziv. De aceea a durat până în toamnă acum, când am ajuns la DNA Bucureşti. Am făcut şi alte demersuri, dar toate uşile s-au închis. Nimeni nu dorea să rezolve problema de la Iaşi.
CSM-ul ce răspuns v-a dat?
Că nu este de competenţa lor. Dacă vreau să semnalez vreo faptă, când eu clar, prin plângerea pe care am făcut-o am semnalat ce era şi anum