Bucate alese
Pâine în ţest, bulz ciobănesc şi pastramă, mozzarela de bivoliţă, iaurt de bivoliţă, sărmăluţe cu păsat maramureşene, legume de toate felurile, fructe proaspete sunt doar câteva dintre bunătăţile cu care au fost îmbiaţi bucureştenii de organizatorii Târgului naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale produse în ferme şi gospodării ţărăneşti. De asemenea, vizitatorii au gustat peşte prăjit sau afumat aromat cu usturoi.
Ei s-au aprovizionat şi cu miez de nucă, prune uscate, fasole boabe, ciuperci deshidratate, pâine cu seminţe, miere amestecată cu cătină uscată, ideală pentru sezonul rece, zacuscă dulceaţă de afine etc., toate produse în zone renumite pentru produsele lor gustoase.
GoodWine
În zilele de 26, 27, şi 28 noiembrie, sub cupola World Trade Plazza, avut loc Târgul Internaţional de vinuri GoodWine. La eveniment au fost prezenţi peste 35 de producători şi importatori de vinuri din România, Franţa, Italia, Spania, Africa de Sud, Austria, Bulgaria, Argentina, Chile, SUA şi Georgia. Iubitorii licorii lui Bachus au degustat şi cumpărat peste 400 de soiuri de vin, dintre care 100 au fost lansate de-a lungul celor trei zile de târg. Organizatorii le-au oferit bucureştenilor şi un maraton gastronomic susţinut de maeştri bucătari de la zece restaurante de top.
Sănătate la bătrâneţe
Potrivit unui studiu american femeile care beau zilnic două pahare cu vin vor fi mai sănătoase la bătrâneţe, comparativ cu cele care beau un pahar cu alcool o dată sau de două ori pe săptămână, informează dailymail.co.uk. Oamenii de ştiinţă nu cunosc cu exactitate motivul pentru care vinul aduce aceste beneficii sănătăţii, însă o explicaţie ar fi că alcoolul ajută organismul să metabolizeze glucoza eficient, astfel fiind redus riscul de producere a cheagurilor de sânge.
Sărbătoarea usturoiului
De