Oamenii de afaceri Marius Roateş şi George Şaguna, iniţiatorii proiectului Doldora Bazaar din Rahova, intenţionau să construiască în locul fostei fabrici de vopsele a Fabryo Corporation, cumpărat în 2007 pentru şase milioane de euro, 500 de apartamente, însă criza i-a obligat să îşi modifice planurile.
„Pe terenul pe care am dezvoltat Doldora Bazaar era gândit un proiect de 400-500 de apartamente organizate în şase blocuri cu şapte nivele, ce ar fi însemnat o investiţie de 35 mil. euro, însă am fost nevoiţi să ne adaptăm noilor condiţii de piaţă şi am realizat un nou proiect. Ulterior a intrat şi Gică Popescu în afacere“, a declarat Marius Roateş, care a intrat în imobiliare după 1990, ca intermediar.
Schimbarea de traictorie pare să fie un pariu câştigat pentru cei trei parteneri, în contextul în care aceştia pregătesc faza a doua a proiectului, lângă cel inaugurat astăzi, şi au programat un al treilea tot în Bucureşti.
Bani din imobiliare
După experienţa acumulată ca intermediar, Marius Roateş a făcut primele investiţii în spaţii comerciale, care au început să îi aducă venituri. Ulterior a intrat în parteneriat cu patru fonduri de investiţii spaniole care au achiziţionat o serie de platforme industriale, terenuri şi spaţii comerciale.
Printre fabricile la care Roateş are o participaţie de 10% se numără Energoreparaţii Bucureşti, lichidată în 2004 şi scoasă la licitaţie pentru 4,1 mil. euro.
„La Energoreparaţii avem un teren de 4,5 ha şi printre chiriaşi îi avem pe Alstom (producător francez de material rulant n.red.). Am investit în imobiliare din banii adunaţi din comisioane de pe vremea când făceam intermedieri şi din veniturile pe care le am din închirirea unor spaţii comerciale“, a explicat Marius Roateş.
Locuinţe economice
Alături de George Şaguna mai deţine un teren de 27.000 mp în vestul Capitalei