Deschiderea Petrom City, sediul celei mai mari companii din România, a stârnit interesul elitelor politice, şefilor de bănci şi de companii multinaţionale, oamenilor din publicitate dar şi CEO-ilor rivalilor locali ai producătorului de petrol şi gaze.
Dacă petrecerea ar fi avut loc în Londra, cel mai probabil sutele de musafiri ar fi avut ca destinaţie The City, dacă ar fi fost vorba de Paris, poate că maşinile managerilor peste sute de milioane de euro ar fi ajuns în La Defense, dar fiind vorba de Bucureşti ţinta pentru o seară a celor mai importanţi oameni din business a devenit Străuleşti.
Reprezentanţii companiei spun că pentru lansarea Petrom City, o investiţie de 130 de milioane de euro care va găzdui 2.500 de angajaţi ai firmei din Bucureşti şi Ploieşti, au fost trimise circa 700 de invitaţii. Printre cei care au venit să vadă cum arată cartierul general al Petrom s-au numărat Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al României, Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanţe, Wolfgang Ruttenstorfer, CEO-ul OMV, acţionarul majoritar al Petrom, Ioan Rusu, directorul general adjunct al Transgaz, Mişu Negriţoiu, şeful ING Bank, Steven van Groningen, directorul Raiffeisen Bank România, dar şi rivali precum Szabolcs Ferencz, şeful MOL România, sau oameni din industria publicităţii precumFelix Tătaru, şeful GMP.
Părerile celor prezenţi au fost împărţite. Unii spuneau că totuşi sediul este mult prea mare, prea departe, în timp ce alţii aveau numai expresii la superlativ.
Călin Popescu Tăriceanu, omul care a reorganizat industria extractivă din România înfiinţând Petrom în timpul mandatului să de ministru al industriei în 1997, spune că este legat sentimental de cea mai mare companie locală despre care mai precizează că este unul dintre puţinii piloni pe care se mai bazează economia naţională.
"Mi se pare un exemplu de privatiz