Operatorul suedez de servicii medicale private Medicover estimează că în următorii patru-cinci ani numărul angajaţilor diviziilor de piaţa locală va ajunge la 1.500 de persoane comparativ cu 1.000 în prezent, în timp ce veniturile s-ar putea dubla. Creşterea vine pe fondul unui plan agresiv de extindere.
Grupul este prezent în România prin intermediul reţelei de clinici cu acelaşi nume şi al reţelei de laboratoare Synevo.
"În 2010 cifra de afaceri la nivel de grup este de 30-35 mil. euro şi există potenţialul ca la fiecare patru-cinci ani să se dubleze. 2009 şi 2010 au fost cei mai grei ani pentru noi din punct de vedere financiar", a spus Fredrik Ragmark, CEO al grupului suedez.
Compania a inaugurat ieri o investiţie de 10 mil. euro într-un laborator regional, care anul viitor va determina creşterea cu 20% a businessului de laborator. În acest laborator urmează să fie procesate analize din nordul Bulgariei şi din Republica Moldova. "Sperăm ca în şase-şapte ani să recuperăm investiţia în acest laborator", a spus Virgil Ivan, director general al Synevo România.
Medicover a anunţat un plan agresiv de extindere în perioada următoare prin deschiderea a două spitale, dintre care unul de mare capacitate, cu 200 de paturi, pentru care construcţia urmează să demareze în a doua jumătate a anului viitor. Proiectele totale din România ale companiei sunt estimate la 70-80 mil. euro. "Este scump să dezvolţi spitale şi durează mult să recuperezi investiţia", a mai spus Ragmark.
Prezent la inaugurarea laboratorului Jonas af Jochnick, preşedintele şi fondatorul Medicover, a spus referindu-se la România că "va oferi un peisaj frumos atunci când criza va trece". "Este un mediu dur, dar nu sunteţi singurii."
Medicover a anunţat că divizia de servicii medicale are în România un nou director general, Cătălina Bălan, de la 1 decembrie. Marina Oţelea, fos