Elevii Colegiului Naţional Gheorghe Ţiţeica participă la un concurs naţional de cunoştinţe.
Aproximativ 170 de elevi ai Colegiului participă în aceste zile la proiectul naţional “Olimpiadele Cunoaşterii”.
Concursul urmăreşte sporirea interesului copiilor pentru aprofundarea cunoştinţelor, dezvoltarea creativităţii, a spiritului de echipă şi de competiţie, precum şi recunoaşterea activităţilor desfăşurate în sectorul extraşcolar.
“Este un proiect destul de complex, deoarece elevii participă la concursuri pe discipline, la schimbul de vizite cu elevi din alte şcoli şi judeţe. Subiectele nu sunt deloc uşoare” ne-a spus Mariana Draga Tătucu profesor de matematică.
Fiecare probă de concurs cuprinde 18 subiecte tip grilă cu 5 variante de răspuns. Primele 15 subiecte au nivel mediu de dificultate, rezolvarea acestora considerându-se prima fază a concursului, respectiv faza judeţeană.
Ultimele 3 subiecte au un grad mai mare de dificultate şi reprezintă a doua fază a concursului, faza naţională. Corectarea acestor 18 itemi se face computerizat.
Fiecare probă de concurs va cuprinde în plus un al 19-lea subiect reprezentând probă de baraj pentru departajarea câştigătorilor premiilor ediţiei.
Evaluarea acestui item se va face doar la lucrările cu punctaj maxim de către o comisie specială.
Principala activitate a proiectului se desfăşoară simultan la nivel naţional, sub formă de teste de evaluare externă care cuprind teste de tip grilă, la matematică, limba română, limba engleză şi limba franceză.
Marele premiu constă în patru excursii la Disnayland – Paris(copil şi părinte).
Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” se poate mândri cu un lot de olimpici naţionali, elevi care au obţinut rezultate excepţionale la mai multe olimpiade.
Peste 60% din elevii de la „Ţiţeica” au participat la olimpi