Fie că este vorba despre paintball sau airsoft, ieşenii pasionaţi de sportul cu împuşcături se adună în pădurile din Bucium. Distracţia este asigurată de simularea acţiunilor militare dintre cele două echipe combatante. Dacă echipamentul de paintball se închiriază la începutul jocului, amatorii de airsoft trebuie să-şi cumpere replicile de arme şi combinezonul militar.
Cele mai multe jocuri de paintball, o distracţie inventată de americani în urmă cu trei decenii, se desfăşoară prin pădurile din dealul Bucium, între motel şi platoul din zonă. Cei care doresc să experimenteze senzaţii asemănătoare celor văzute prin filmele de acţiune vin în grupuri de la 6 până la 20 de oameni pentru a se împărţi în două echipe beligerante.
„Am avut şi grupuri de 100 de persoane. În această situaţie, lumea s-a împărţit în mai multe echipe care au luptat într-un campionat, unde câştigătorul s-a ales prin meciuri eliminatorii“, a declarat Paul Asurdoaei, organizator.
Markere cu vopsea
După ce se aleg taberele, combatanţii trec pe la magazie să se echipeze. În primul rând, accentul se pune pe siguranţa jucătorului, care se obţine cu echipamente de protecţie, în special pentru gât şi cap. „Arma“ din dotare este un un propulsor automizat denumit „marker”, care trage cu bile umplute cu o vopsea specială, care iese uşor la spălat.
Pentru a juca, fiecare participant trebuie să achite cel puţin 100 de astfel de bile, respectiv 25 de lei, restul echipamentului şi folosirea terenului de joc fiind gratuite.
„Ca să venim cu ceva nou în condiţiile crizei, în această sumă de 25 de lei am inclus şi realizarea unor fotografii în timpul jocului pe care le oferim clienţilor pe DVD“, a adăugat Asurdoaei. Fiind vorba despre un sport în care se trage cu proiectile, participanţii trebuie să respecte nişte reguli pentru a evita accidentările.
Dacă