Începând de dimineaţă peste 15 percheziţii domiciliare au fost efectuate de autorităţile judiciare, printre “scotociţI” aflându-se şI doi funcţionari de la Oficiul de Cadastru. Surse judiciare spun că reţeaua de “traficanţI de terenuri” care folosea chiar şI hotărâri judecătoreşti falsificate ar fi formată din 21 de persoane, printre care s-ar afla şI funcţionari de la Primăria Iaşi. Terenurile şI imobilele erau vândute de cel puţin două ori, folosindu-se documente falsificate, susţin sursele citate.
“Ancheta e în plină desfăşurare şi e coordonată de DIICOT Bucureşti”, a declarat procurorul-şef al DIICOT Iaşi, Iulia Diaconu. Ea a precizat că mai multe persoane urmează să fie audiate în acest dosar, surse din rândul anchetatorilor susţinând că ar fi vorba despre 20. DIICOT Structura centrală va face publice informaţii despre caz, la momentul oportun ne-au asigurat anchetatorii.
În timp ce purtătorul de cuvânt al Primăriei IaşI, Sebastian Buraga, a spus că nu are cunoştinţă despre faptul că ancheta DIICOT ar viza vreun angajat al municipalităţii ieşene, directorul Oficiului de Cadastru Iaşi, Narcisa Nedelcu, a fost mult mai informat. Nedelcu a declarat că doi angajaţi ai instituţiei, un inspector de cadastru şi un registrator, lipsesc de la serviciu. “Nu ştiu despre ce nereguli este vorba. Bănuim că este vorba de o sesizare a noastră în legătură cu tranzacţia unor terenuri. Sunt cinci astfel de situaţii, pe care le-am considerat dubioase şi am sesizat instituţiile în drept. Am verificat, am fost suspicioşi, dar nu putem spune noi dacă sunt ilegalităţi sau nu. Este vorba de terenuri în diverse zone ale municipiului Iaşi. Tranzacţiile respective nu erau în regulă”, a afirmat Nedelcu.
Problema a fost lămurită de DIICOT. 21 de persoane sunt acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Potrivit comuni