Julian Assange, fondatorul site-ului Wikileaks, care a publicat recent mii de documente secrete ale diplomatiei americane, a declarat ca amenintarile cu moartea impotriva lui si a colegilor sai sunt publice si au fost nevoiti sa ia masuri de precautie adecvate.
"Amenintarile la adresa vietii noastre sunt publice, dar luam totusi masuri de precautie corespunzatoare, in masura in care putem cand ne avem de-a face cu o superputere", a declarat el in timpul unei discutii cu cititorii cotidianului britanic The Guardian.
Printre cei care au afirmat ca fondatorul WikiLeaks ar trebui sa fie asasinat se afla si Tom Flanagan, un fost consilier al premierului Canadei.
"Este adevarat ca domnul Flanagan si altii au facut astfel de afirmatii grave si ar trebui acuzati de instigare la omor", a spus Julian Assange.
WikiLeaks: H.Clinton solicita informatii despre liderii romani inainte de alegeri
Wikileaks: Summit-ul NATO, organizat la Bucuresti din pricina tensiunilor ruso-georgiene
Fondatorul Wikileaks a precizat ca, initial, organizatia sa trebuia sa fie anonima, dar a fost nevoie ca cineva sa iasa in fata pentru a-si asuma responsabilitatea pentru a da credibilitate surselor si documentelor pe care le publica.
"La inceput am incercat din greu ca organizatia sa nu aiba o fata pentru ca nu voiam ca ego-urile noastre sa joace vreun rol in activitatile noastre. In cele din urma, cineva trebuie sa fie responsabil in fata publicului si numai o conducere dispusa sa fie curajoasa in mod public poate sugera cu adevarat ca sursele isi asuma riscuri pentru un bine. In acest proces am devenit paratraznetul. Primesc atacuri nemeritate in orice aspect al vietii mele, dar si aprecieri nemeritate", a mai spus el la intalnirea cu cititorii Guardian.
Wikileaks: Berlusconi si Sarkozy, "doi caini prea mari pentru