Parcările dintre blocuri sunt o problemă veche a craiovenilor. Peste noapte, unii cetăţeni au pus stăpânire pe domeniul public şi aşa au apărut ici-colo un loc marcat, un altul îngrădit şi în cele din urmă garaje. Multe dintre ele nu au autorizaţie din partea administraţiei locale, iar „proprietarii“ le-au transformat în debarale.
Mare le-a fost mirarea inspectorilor din Primăria Craiova care au început să demoleze garajele ilegale situate în cartierul Craioviţa Nouă, când au constatat că acestea au devenit depozite pentru murături. „Inspectorii noştri au acţionat pentru demolarea unor garaje situate în zona străzilor Constantin Brâncoveanu şi Emil Gârleanu. Acestea se aflau pe domeniul public al primăriei şi nu aveau autorizaţie. Mai mult, deţinătorii lor le transformaseră în spaţiu de depozitare pentru diverse bunuri, inclusiv conserve, iar autoturismele şi le ţineau în parcarea blocului, ocupând în acest mod un spaţiu mult mai mare. Au fost demolate 30 de astfel de construcţii, urmând să fie desfiinţate alte 30“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu.
Cu jalba în proţap la primar
Supăraţi că trebuie să plătească o taxă de parcare, dar, cu toate acestea, nu au unde să-şi lase maşinile pentru că unii locuitori ai urbei şi-au îngrădit, cu de la sine putere, un loc cât pentru două-trei autoturisme, mulţi craioveni au ajuns cu jalba în proţap chiar la primar. „Domnule primar, dacă tot aţi mărit taxa de parcare la 40 de lei pentru un autoturism, să ne faceţi şi parcări din banii colectaţi. Eu locuiesc în cartierul George Enescu, pe strada Războieni, şi, deşi plătesc taxa, nu am loc de parcare. Pe spaţiul neamenajat din faţa blocului sunt parcate două autoturisme care circulă de două ori pe an“, a spus craioveanul Mihai Antonescu.
Oamenii se confruntă cu lipsa locurilor de parcare nu doar în centrul