Preparatele din plante sunt un ajutor de nădejde, dacă ai o formă uşoară de anemie. Pe lângă faptul că îţi redau vitalitatea, ele acţionează cu blândeţe şi te scutesc de grija reacţiilor adverse.
C ele mai noi statistici arată că aproximativ 8 la sută din persoanele trecute de 65 de ani suferă de anemie. În plus, forma feriprivă a bolii, cauzată de un aport insuficient de fier şi care este de altfel şi cel mai des întâlnită, afectează 60 la sută din copiii cu vârste cuprinse între unu şi doi ani, dar şi un număr mare de femei tinere şi de gravide.
Afecţiunea apare atunci când există un nivel scăzut al celulelor roşii în sânge şi cel mai adesea se manifestă prin stări de oboseală, de slăbiciune, prin apetit scăzut, ameţeli şi prin dureri de cap. Specialiştii spun că cea mai bună metodă de a ţine anemia sub control este o alimentaţie bogată în fier şi în vitamina C, însă şi remediile din plante îşi pot aduce contribuţia la combaterea bolii.
În general, terapiile trebuie urmate timp de cel puţin trei luni şi se fac diferite combinaţii. De exemplu, poţi face o cură de trei săptămâni sau de o lună cu unul sau mai multe remedii indicate pentru anemie, iar după un timp să schimbi preparatele. Este bine să consulţi un specialist înainte de a urma o cură cu plante.
Cătina şi păpădia vitaminizează organismul
Mugurii şi fructele de cătină conţin din abundenţă vitaminele B1, B2 şi C, acid folic, acizi graşi nesaturaţi şi carotenoide, fiind unele dintre cele mai indicate remedii pentru anemie. Astfel, preparatele din cătină stimulează formarea de globule roşii, cresc pofta de mâncare, detoxifiază organismul şi înlătură starea de oboseală.
Pentru un efect mai puternic, specialiştii recomandă tinctura de cătină roşie, administrată de două-trei ori pe zi, câte 15 picături diluate în puţină apă, înainte de mesele principale. Cura trebuie urma