15 expozanţi au adus la Târgul verde produse culinare, dar şi produse de sănătate. Locul de desfăşurare a Târgului Verde a fost schimbat, la această ediţie. El a fost mutat, de la Iulius Mall în Cora.
„Dorim să fim mai aproape de consumatorul final care vine să-şi facă aprovizionarea la sfârşit de săptămână şi, cu aceeaşi ocazie, poate trece pe la standurile «Târgului verde»“, spune Eva Boţoni, managerul acestui proiect. Miere, vin, ouă, legume, fructe uscate, ceai, cafea, biscuiţi, gemuri, zacuscă, murături, tot ce ai putea găsi în cămara bunicii se regăseşte şi la târgul de produse ecologice, care va fi deschis până duminică, 5 decembrie. Expozanţii de la târg sunt din Cluj, Bucureşti, Baia Mare, Braşov şi Bistriţa, dar şi din Ungaria.
Show culinar „Verde-n bucate“
În fiecare zi a târgului, de la ora 18.00 vor avea loc demonstraţii de gătit cu produse naturale, de post. „Cei de la «Casa Bio» vor găti, în această seară două feluri de mâncare: năut cu broccoli şi tofu şi o budincă. Show-ul culinar «Verde-n bucate» este şi cu degustare“, mai spune Eva Boţoni. Cei care doresc să ştie ce cumpără pot să deguste şi murăturile expuse, dar şi compoturile puse în vânzare, pe principiul „pofta vine mâncând“.
Pâinea care ajută la slăbit
Printre producătorii de alimente eco prezenţi la târg se află şi un producător de pâine din Bistriţa. „Avem pâine care ajută în curele de slăbire, pentru că, datorită ingredientelor, încetineşte luarea în greutate, dar şi pâine cu Omega 3, recomandată diabeticilor“, spune Ancuţa Pintican, reprezentata fabricii de pâine fără aditivi.
Un alt expozant aduce o rocă din Rusia despre care se spune că are proprietăţi curative. „Shungitul este o rocă asemănătoare cărbunelui, care a primit această denumire de la satul Shunga din Republica Karelia (NV Rusiei), situate în apropierea lacului Onega. Cercetător