Cererile pentru încălzire sunt analizate prin sondaj de către autorităţi, iar aceia care dau declaraţii false ajung la Poliţie. Autorităţile spun că numărul solicitărilor este semnificativ mai mic decât anul trecut. Vremea caldă din noiembrie ar fi una dintre cauzele dezinteresului brăilenilor de a depune dosarele.
Odată cu modificarea legii privind acordarea subvenţiilor la căldură, tot mai puţine persoane se încadrează în noile criterii şi nici nu se mai obosesc să depună cereri. Numărul solicitărilor este cam jumătate din cel din sezonul de iarnă 2009-2010.
Autorităţile cred însă că şi vremea caldă de la sfârşitul lunii noiembrie i-a făcut pe unii să amâne depunerea dosarelor.
„Cred că în perioada următoare, că doar nu s-au îmbogăţit brăilenii peste noapte, odată şi cu instalarea frigului, vom avea o determinare mai mare a celor care îndeplinesc condiţiile pentru a primi aceste ajutoare să se prezinte cu cererile la Direcţia de Asistenţă Socială", este de părere primarul Aurel Simionescu.
Aceia care nu vor depune cererea în această lună, riscă să nu mai primească subvenţia pentru luna decembrie.
Mult prea puţine cereri
„Dacă am face o comparaţie cu 2009, şi având în vedere că şi formularele sunt extrem de complicate, la lemne şi cărbuni suntem cam la jumătatea solicitărilor de anul trecut, la energia termică puţin peste jumătate, iar la gaze naturale suntem undeva la 80 la sută", a adăugat primarul.
„În perioada octombrie-noiembrie au fost înregistrate 8.357 de cereri de acordare a subvenţiei din partea celor care utilizează gazele naturale pentru încălzire", potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Brăila, Nicoleta Oancea.
Astăzi, în jurul orei 10.30, erau doi, trei solicitanţi la ghişeele Direcţiei de Asistenţă Socială de pe Bulevardul Cuza.
20 de anchete
Pentru a preîn