Busturile celor două personalităţi istorice au fost sculptate şi modelate în ciocolată de maestrul cofertar Silvian Miron. Pentru cele două opere dulci, maestrul a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de Gastronomie de la Luxemburg. Alţi doi concurenţi instruiţi de el au luat medalia de bronz.
Bustul Reginei Maria şi cel al lui Vlad Ţepeş au fost sculptate şi modelate în ciocolată albă, respectiv neagră, şi expuse la Campionatul Mondial de Gastronomie de la Luxemburg de celebrul cofetar constănţean Silvian Miron. „Am vrut să prezint o nouă filă din istoria României şi am realizat cele două exponate cu care am obţinut medalia de argint, care mă onorează“, a spus cofetarul.
Sculptate în 100 de kilograme de ciocolată
Silvian Miron a folosit blocuri de câte 100 de kilograme de ciocolată, iar exponatele au fost făcute în atelierul ChocoArt - Silvian din Constanţa în aproximativ o săptămână. Fiecare are aproximativ 90 de centimetri înălţime şi o greutate medie de 50 de kilograme.
Cele două personalităţi sculptate în ciocolată au 90 de centimetri înălţime
Maestrul dulciurilor spune că alegerea celor două busturi nu a fost întâmplătoare. „În secolul al XVI-lea, Castelul Bran a fost folosit de Vlad Ţepeş, iar în sec XX Consiliul Orăşenesc Braşov i l-a donat Reginei Maria a României, în semn de recunoştintă faţă de contribuţia ei la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Evenimentul a fost aproape de Ziua Naţională a ţării, iar eu am vrut să marchez altfel această mare zi“, a explicat Silvian Miron.
Cei care au vizitat atelierul de ciocolată din Constanţa au fost impresionaţi de noile opere din ciocolată. „Sunt aproape cât mine busturile, dar dacă mă ambiţionez le mănânc în zece zile“, a spus micuţa Maria Militaru (7 ani).
Se retrage din concursuri