* multe echipe şi-au construit baze moderne, echipe puternice, astfel că au fost multe partide derby
Organizare bună, competiţii puternice, aşa poate fi catalogată activitatea fotbalistică în cele două competiţii organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal.
Şi acest lucru se datorează, în general, faptului că multe dintre echipele care activează în Ligile a IV-a şi a V-a au înţeles că, în primul rând, trebuie să asigure condiţiile minime de participare, criteriile stabilite, de fapt, de Federaţia Română de Fotbal.
În Liga a IV-a au apărut baze sportive adevărate, începând cu cea a clubului Fortino Ianca şi continuând cu cele de la Gropeni şi Vişani, iar în ultimul eşalon s-au construit baze sportive la Bărăganu, Tudor Vladimirescu şi Vădeni.
Sunt şi exemple negative în acest sens, cum ar fi cele de la Chiscani, Cazasu, Movila Miresii sau Stăncuţa, iar echipele care evoluează acolo, dacă nu vor asigura criteriile impuse, probabil că din viitorul sezon nu vor mai activa în eşaloanele respective.
De asemenea, conducătorii multora dintre formaţiile din judeţ şi-au format loturile cu mare seriozitate, au transferat foşti jucători divizionari şi, de aceea, fiecare etapă a cuprins unul, două meciuri derby. Cele în care au fost angrenate, de pildă, Avântul Cireşu, Atletic, Victoria Traian, Recolta Tufeşti, Fortino Ianca s-au ridicat la nivelul Ligii a III-a. Partidele au devenit mult mai interesante, s-au disputat în spiritul fair play-ylui, au avut drept urmare scăderea cu 30 % a sancţiunilor disciplinare şi creşterea numărului de spectatori.
Bineînţeles că şi la acest capitol au fost echipe care nu au înţeles că trebuie să intre în normalitate şi care au folosit jucători pe fals.
AJF a pus accent în această parte a campionatului pe creşterea şi formarea tinerilor din comunităţile care au formaţii